Valami rejtélyes oknál fogva, egy jó ideig nem lehetett Pilóta kekszet kapni. Eldöntöttem, hogy ezt a hiányt pótolni kell, így neki kezdtem a recept keresésnek. És ugye, aki keres az talál. A felkutatott recept egyszerűnek tűnt, ezért gyorsan neki is láttam a sütésnek. Hála istennek nem csalódtam, és nagyon finom kekszek készültek. Nem győztem bezsebelni az elismeréseket érte. Azóta többször is elkészítettem, és azt hiszem, maradok is a házi változatnál, habár úgy láttam ismét megjelent ez a finom édesség a boltok polcain.....
Hozzávalók:
Tésztához:
40 dkg liszt
15 dkg porcukor
csipet só
20 dkg vaj
1 evőkanál méz
1 tojás
1 kávéskanál sütőpor
1 evőkanál kakaópor
Krém:
15 dkg vaj
12 dkg porcukor
3 evőkanál mogyorókrém
2 evőkanál kakaópor
A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást, a mézet, és tovább habosítjuk. A liszthez keverjük a sót, a sütőport, és a vajas - tojásos masszához adjuk.
Összegyúrjuk, majd két részre osztjuk, és az egyik felébe belegyúrjuk a kakóport.
A kétféle tésztát külön-külön kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, és kb. 4-5 cm-es korongokat szúrunk ki belőle.
A tészta korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített (160 fok) sütőben megsütjük.
Amíg a kekszek hűlnek, elkészítjük a krémet.
A lágy vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport, és a mogyorókrémet. A teljesen hideg kekszeket összeragasztjuk a krémmel, olyan formában, hogy a fehér keksz kerül alulra.
Néhány órát érdemes pihentetni, hogy a keksz egy kicsit puhuljon. Csak addig valahogy türtőztetni kell magunkat.
Jó étvágyat kívánok hozzá!