Már egy ideje szemeztem ezzel a sütivel. Néhány napja megvettem hozzá a túrót, hogy megsütöm, de mindennap halogattam valamiért. Egyik nap, befőzés miatt, másik nap, nagytakarítás miatt, és így tovább. Ma a meleg lehetett volna a kifogás, de inkább neki fogtam, hogy a túró ne menjen veszendőbe. Megérte a meleg a konyhában, mert nagyon finom lett. A nyers sütiket kristálycukorba kellett forgatni, emiatt sütés után a talpukon ropogós karamell réteg képződött, ami miatt ellenállhatatlanul finom. Első gondolatom, az volt, hogy fémdobozba teszem, és néhány napig eleszegetem kávé mellé, de már látom, hogy ebből semmi nem lesz. Szerintem a holnapi napot sem fogják megérni a cukros, falatnyi kis sütik.
Hozzávalók:
25 dkg túró
25 dkg margarin (nagyon hideg)
30 dkg liszt
csipet só
1 evőkanál porcukor
1 kávéskanál sütőpor
2 tojássárgája
2 evőkanál jéghideg víz
kb. 10 dkg kristálycukor
A lisztbe elmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a sót, a porcukrot, a sütőport. Beletesszük a túrót, és azt is eldolgozzuk benne. Végül hozzáadjuk a tojást és a vizet, és összegyúrjuk.(A tésztával gyorsan dolgozzunk, hogy a kezünk ne melegítse fel.) A kész tésztát folpackba csomagoljuk, és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Majd vékonyra nyújtjuk a tésztát és kb. 7cm-es fánkszaggatóval köröket szúrunk ki. A tészta lapokat megmártjuk a kristálycukorba, és félbe, majd negyedbe hajtjuk, úgy, hogy mindenhol cukros legyen. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a sütiket, és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Én barna cukrot használtam, de a sima kristálycukor is tökéletes hozzá.
Jó étvágyat kívánok hozzá!