Nálunk a pizza specialista a nagyfiam, ő készíti a legfinomabb pizzát. Nem tudom mi a titka, hiszen tőlem tanulta, de az övé mégis sokkal finomabb. Én többnyire a bolognai pizzát készítem, a hagyományos pizza készítést meghagyom neki. Na azért a Bolognai pizza is nagyon jó.....finom fűszeres a rajta lévő mártás, puha a tésztája, és a tetején lévő aranysárgára pirult sajt teszi igazán ellenállhatatlanná.
És azon felül, hogy nem akarok a fiam babérjaira törni, igazán az teszi vonzóvá számomra ezt a pizzát, hogy a hagyományos pizzánál sokkal gyorsabban elkészül, hiszen az élesztő felfuttatásától kezdve durván 1 óra alatt elkészül.
Hozzávalók:
Tésztához
50 dkg liszt
5 dkg élesztő
4-5 evőkanál olaj
3 dl langyos víz
3 mokkáskanál só
Feltéthez
70 dkg darált hús
2 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
hámozott paradicsom konzerv
paradicsomlé
olaj
bazsalikom
kakukkfű
oregánó
só
bors
reszelt sajt
A langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, az olajat, a felfuttatott élesztőt és rugalmas tésztát dagasztunk. Letakarjuk, és 30 percig pihentetjük.
Ez idő alatt elkészítjük a feltétet: A hagymát apró kockára vágjuk és üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk és átpirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a darabolt konzerv paradicsomot. Összepirítjuk, felöntjük paradicsomlével. Ízlés szerint fűszerezzük bazsalikommal, kakukkfűvel és oregánóval és sűrűre főzzük.
A tésztát kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, a tepsit kikenjük olajjal és beletesszük a tésztát. A tészta tetejére simítjuk a ragut, megszórjuk reszelt sajttal és 190 fokosra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
Nyáron természetesen friss paradicsomból és friss zöldfűszerekből készítjük.
Szezonban, a ragu tetejére, karikára vágott paradicsomot és szeletelt mozarellát is teszek, és erre kerül a reszelt sajt.
Ebből a mennyiségből két nagyobb tepsi pizza készíthető.
Remélem elnyeri a tetszéseteket és kipóbáljátok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése