A húsvét elmúltával maradt némi sonka, és ennek remek felhasználása ez a finom töltött hús. Arról nem is beszélve, hogy az unalmas rántott szeletet teljesen átvarázsolhatjuk egy kis plusz hozzávalóval. A hagyományos rántott hús hozzávalóin kívül nem kell hozzá egyéb, csak egy kis sonka, sajt és borsó, és egy kicsivel több idő, de éppen csak annyi, amennyi egy rántotta elkészítéséhez és a húsok megtöltéséhez szükséges.
Hozzávalók:
8 szelet karaj
só
bors
4 tojás
1 kisujjnyi vastagságú sonka
1-2 vékony szelet pritamin paprika
2-3 dkg sajt
1 kicsi maréknyi zöldborsó
petrezselyem zöldje
liszt
zsemlemorzsa
olaj
A karajból nyitott szeleteket vágunk, óvatosan kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és egy rövid ideig pihentetjük. Amíg a húsokat átjárják a fűszerek, elkészítjük a tölteléket.
Egy serpenyőben kevés olajon megdinszteljük a zöldborsót, hozzákeverjük az apró kockára vágott paprikát és sonkát, majd ráöntjük a 2 db. alaposan elhabart, csipetnyi sóval és kevés aprított petrezselyemmel ízesített tojást, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott sajtot is. Gyorsan átöntjük egy tányérba, hogy a tojás ne süljön meg teljesen.
A hús szeleteket szétterítjük és mindegyik közepébe teszünk 1-1 halom tölteléket. A húsokból göngyölegeket formázunk, és a szokásos módon, lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk, majd nem túl forró olajban jól átsütjük a roládokat.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése