2017. április 1., szombat

Nap és éj

A Nap és éj  egy nagyon egyszerű, ugyanakkor nagyon finom kevert tészta. A sárga és a baran tészta váltakozása, és a darabos dió mutatóssá varászolják a hold alakúra szaggatot könnyű tésztát. Vendégvárónak is kiváló, mert gyorsan elkészül és szinte elronthatatlan.  A tészta légiesen könnyű, és egy jól záródó dobozban 2-3 napig is eltartható.  A családom nagy kedvence, ezért gyakran készítem. Ha véletlenül marad másnapra, akkor a reggeli kávé mellé biztosan el fog fogyni. Nekem szobahőmérsékletű tejjel ízlik a legjobban. Szerintem készítsétek el ti is, és akkor lehet szavazni, hogy tej, kakaó, tejeskávé, kávé az amivel a legfinomabb.
 
 
Hozzávalók:
30 dkg cukor
5 tojás
20 dkg margarin
1 dl tej
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
1 marék dió
1 csipetnyi só
 
 
Az egész tojásokat a kristálycukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lágy margarint, majd a tejet és a sütőporral, csipetnyi sóval elkevert lisztet és cukrot. A tésztát két részre osztjuk és felébe belekeverjük a kakaóport
Egy 23*33 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és a kétféle tésztából kanál segítségével, váltakozva halmokat teszünk a tepsibe. Amikor az összes tészta a tepsiben van, óvatos mozdulatokkal egyenletesre simítjuk a tésztát, a tetejét pedig megszórjuk a darabosra vágott dióval.

 
160 fokosra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy teljesen átsült e a sütink.
Még melegen kifordítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd visszafordítjuk a sütit a "talpára". Amikor kihűlt, pogácsa szaggatóval félhold alakokat szúrunk ki belőle.
 

 
Sok sikert kíánok a sütögetéshez!
 
 
 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése