2017. augusztus 7., hétfő

Őszibarack krémleves

A vasárnapi ebédhez a legtöbb családnál hozzátartozik a húsleves. Én is szeretem a forró, aranyló húslevest, de nyáron előszeretettel készítek zöldség vagy gyümölcslevest. A gyümölcslevesek közül mindig épen az a kedvencem, amelyik gyümölcsnek a szezonja van. Most épen az őszibarack a kedvencem, vagyis az őszibarack krémleves.
Csodásan szép sárga színe úgy ragyogott a tányérban, akár a nyári nap. Annyira finom, hogy szinte abbahagyhatatlan.


Hozzávalók:
1,5 kg puha őszibarack
fél citrom leve
3 evőkanál barnacukor
2 csomag vaníliás cukor
csipetnyi fahéj
1-2 csapott teáskanál tejszín ízű pudingpor
(attól függően, hogy mennyire sűrű a pürésített leves)
2 dl tejszín


A barackot meghámozzuk, kimagozzuk és felszeleteljük. Egy fazékba tesszük a barack darabokat, felöntjük kb. 1,2 l vízzel, ízesítjük barnacukorral, citrommal. Puhára főzzük a barackot, majd megturmixoljuk. A pudingport elkeverjük a tejszínnel és hozzáöntjük a leveshez. Egyet forralunk rajta, majd elzárjuk alatta a lángot. Ekkor ízesítjük a vaníliás cukorral és az ízlés szerinti - kevés - fahéjjal.
Hidegvízbe állítva, majd hűtőszekrényben alaposan lehűtve tálaljuk.
Én most nem készítettem hozzá apró kockára vágott barackot, amelyet meghintünk kevés porcukorral és meglocsolunk1-2 kortynyi édes fehérborral, de ezzel a "levesbetéttel" még jobban megkoronázhatjuk ezt a csodásan finom levest.


Nagyon jó étvágyat kívánok ehhez a finom gyümölcsleveshez!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése