Ennek a süteménynek annyira vékony a tésztája, hogy alig érezhető, inkább a töltelék dominál benne. A roppanós tésztaburok íze semleges, a habos töltelék az, ami igazán a sütemény jellegét adja.
Kicsit bonyolultnak tűnik az elkészítése pedig nem az, a lényeg, hogy kellően vékonyra nyújtsuk el a tésztát.
Nem csak finom, de igen csinos, mutatós is. Ha valamilyen alkalomra készítjük, akkor akár 4-5 nappal korábban is megsüthetjük, mert nagyon jól tárolható. További előnye, hogy ebből a mennyiségből kb. 60-65 darab süteményt tudunk készíteni. Lehet, hogy soknak tűnik ennyi sütemény, de garantálom, hogy ha elkészítitek nem fog rátok romlani.
Hozzávalók:
45 dkg liszt
30 dkg margarin (hűtő hideg)
csipet só
8 tojássárgája
2-3 evőkanál tejföl
Töltelék:
8 tojásfehérje
30 dkg porcukor
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és egy éjszakán át hűtőszekrényben pihentetjük. Másnap kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk, és kb. 7x7cm-es kockákra vágjuk a tésztát.
Mindegyik közepébe 1-1 halom habot teszünk, amelyhez a tojások fehérjét a cukorral gőz fölött habbá verjük. Amikor kemény a hab belekeverjük a kókuszreszeléket. A habos csomagok négy sarkát összefogjuk, kis batyukat formázunk és kosárka formába tesszük.
160 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük a süteményeket. Még melegen porcukorba fogatjuk.
Ha nincs kosárka formánk, sütőpapírral bélelt tepsiben is megsüthetjük. Ekkor a tészta arabok szélét tojásfehérjével megkenjük, és úgy készítjük a batyukat, így nem nyílnak szét sütés közben.
Kókusz helyett dióval is készíthetjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése