A lángos valamennyi fajtáját nagyon szeretem, lehet az kislángos, kefires, krumplis, káposztás, töltött vagy sima, sajtos, tejfölös, esetleg egy kicsit fokhagymás.
Teljesen mindegy, mert mindig az a kedvenc, amit éppen készítek. Ez a változat nem csak azért kedvenc, mert finom, hanem azért is mert gyorsan elkészíthető. Nem kell órákig keleszteni, bő egy óra alatt elkészül. Készíthetjük reggelire, egy laktató leves mellé ebédre,
vagy vacsorára. Forrón az igazi, de ha marad belőle mikróban felmelegítve is nagyon jó. Biztos vagyok benne, hogy elégedettek lesztek vele, ha elkészítitek.
Hozzávalók:
(10-11 db-hoz)
4 dl langyos víz
2 teáskanál cukor
4 dkg élesztő
1 evőkanál só
50 dkg liszt
olaj
Egy tálba öntjük a langyos vizet, elkeverjük benne a cukrot és az élesztőt. Kissé felfuttatjuk, ekkor hozzákeverjük a sót, majd a lisztet és alaposan kidagasztjuk.
Letakarjuk és 20 percig kelesztjük. Egy nagyobb tálcát kiolajozunk, a tésztából gombócokat készítünk, és a tálcára tesszük (kb. 10-11 db lesz belőle). Letakarjuk és további 10 percig pihentetjük.
A formázás során igyekezzünk úgy nyújtani a tésztát, hogy a szélei egyenletes vastagok legyenek és a közepe ne szakadjon meg.
Ízlés szerint kínálhatjuk simán, csak sóval, sajttal és tejföllel, esetleg fokhagymásan.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése