Ismét egy meggyes sütit sütöttem. Még pontosan egy sütire való meggyet tudtam szedni. A nagy meleg miatt sajnos nálunk nagyon gyorsan leért a meggy. De egy szavam sem lehet, mert rengeteg meggy került a fagyasztóba, és bőven készült belőle befőtt, szörp, gyümölcslé és lekvár. Úgyhogy az idén a fákról már nem tudok gyümölcsöt szedni, de a meggyes sütikről és ételekről nem kell lemondanunk.
A házias sütemények kedvelőjének biztosan ízlik majd ez a sütemény, az omlós tésztával, a savanykás meggyel.
Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg liszt
50 dkg liszt
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
3 tojás
1 csomag sütőpor
csipet só
szükség esetén 1-2 evőkanál tejföl
Töltelék:
3-4 evőkanál meggylekvár
2-3 evőkanál zsemlemorzsa vagy darált dió
1 kg fejtett meggy
A lisztet elkeverjük a porcukorral, a sóval, hozzáadjuk a tojást, a margarint és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Ha szükséges tejfölt gyúrunk hozzá.
A tészta 3/4 részét kinyújtjuk és egy sütőpapírral bélelt 35x38 cm-es tepsibe tesszük. A tésztát vékonyan megkenjük lekvárral, megszórjuk zsemlemorzsával, vagy darált dióval és rászórjuk a meggyet, amelynek a tetejére szórjuk a kristálycukrot.
A maradék tésztából berácsozzuk a sütemény tetejét és 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!