2018. július 18., szerda

Kevert málnás süti

A mai ebéd összeállítás egy kicsit félre sikerült.  Tejfölös gombaleves után, kelkáposzta főzeléket készítettem fasírttal. Ennek a furcsa összeállításnak ellensúlyozásaként sütöttem  egy kevert málnás sütit. Annyira jól sikerült a süti, hogy  senkinek fel sem tűnt, az előtte lévő tejfölös-tejes összeállítás. A tésztája kellemesen szaftos, a benne lévő joghurttól, és gyümölcstől. A málna, a citromhéj és  fahéj, pedig csodás zamatot adott a tésztának.
 
 
Hozzávalók:
3 tojás
24 dkg cukor
2 kicsi pohár natúr joghurt
0,75 ml étolaj
35 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 mokkáskanál fahéj
1 citrom reszelt héja és leve
15 dkg málna
 
 
A tojássárgáját, a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a joghurtot, a citromlét és az étolajat. A liszthez hozzákeverjük a sütőport, a fahéjat, a citrom reszelt héját, és kis adagokban a tojásos masszához szitáljuk. Legvégül óvatos mozdulatokkal hozzáforgatjuk a tojások fehérjéből vert habot.
 
 
Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral és belesimítjuk a tésztát. A tészta tetejére szórjuk a málna szemeket, és 160 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
Ha kihűlt ízlés szerint megszórhatjuk fahéjas porcukorra és tetszőleges formára vágjuk.
 

 
Jó étvágyat kívánok ehhez az egyszerű, de nagyszerű süteményhez!



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése