2018. szeptember 17., hétfő

Dupla sajtos paprikás csirkerolád

Ha kevés az időm, de mégis valami különlegességet szeretnék készíteni, akkor kezdek neki a dupla sajtos paprikás csirkeroládnak. Persze főleg nyáron vagy ősszel célszerű készíteni, mert ilyenkor elfogadható áron tudom megvenni a kápiát.
 
 
Amikor először készítettem kicsit tartottam tőle, hogy a férjemnek nem ez az étel lesz a kedvence, mert... hát hogy is mondjam ....ő inkább a pörkölt, rántott hús, fasírt triumvirátus hódolója. Ha kérdezem, hogy mit enne, ezek közül egyik biztosan szerepel a válaszban. Persze az újdonságokat is szívesen megeszi, de jobb egy kicsit "mártírkodni" és utólag beismerni, hogy finom volt az új kaja is. Mivel mindennap főzök, nem okoz problémát a hagyományos és az új ízek variálása.  És mint az esetek 99 százalékéban, ez a paprikás csirkecsoda is nagyon ízlett neki, úgyhogy azóta rendszeresen készül nálunk. Még az is lehet, hogy néhány év múlva már nem csak pörkölt, rántott hús, fasírt lesz a kívánságlista élén...
 

Hozzávalók:
3 nagyobb kápia paprika
6 szelet csirkemell
6 szelet bacon
15 dkg feta sajt
10 dkg trappista sajt
bors
1-2 evőkanál olívaolaj
néhány levél friss oregánó és kakukkfű
 
 
 A csirkemell szeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk, én néhány percre félre tesszük.  Közben egy sütőedényt kikenünk olajjal és beletesszük a félbevágott, kimagozott paprikákat. A trappista sajtot lereszeljük, és felét szétosztjuk a paprikákba. A hússzeletekre teszünk 1-1 szelet feta sajtot, megszórjuk frissen őrölt borssal és az összevágott zöldfűszerekkel, és összetekerjük.
 
 
A roládokat belefektetjük a paprikákba, amelyeket körbetekerünk baconnal. Alufóliával letakarjuk, és 200 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük. Ekkor levesszük róla a fóliát, megszórjuk a maradék reszelt sajttal és további 15-20 percig rápirítjuk a sajtot.
 
 
Párolt rizzsel tálaljuk.
 
 
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése