2018. december 1., szombat

Mustáros szűzpecsenye

Imádok a konyhában pepecselni, de van, amikor a gyors ételeket részesítem előnyben. Ilyen időszak a  karácsonyi készülődés is, hiszen az ajándékvásárlás, takarítás, lakásszépítés, sütés közepette előnyben részesítem a gyorsan elkészíthető, mégis finom ételeket. Ebbe a kategóriába tartozik a Mustáros szűzpecsenye is. Aránylag gyorsan elkészül és nagyon finom. 


Hozzávalók:
1 nagyobb szűzpecsenye
3-4 evőkanál mustár
2 gerezd fokhagyma
1 póréhagyma
bors
3 dl tejszín
1 teáskanál liszt
olaj


A szűzpecsenyét ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és kézzel megütögetjük. Klopfolni nem szabad, mert annyira laza a hús szerkezete, hogy azzal csak szétvernénk. A kissé kilapított szeleteket megsózzuk, megszórjuk frissen őrölt borssal és megkenjük mustárral. 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy átjárják a fűszerek. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és a húsérméknek mind a két oldalát néhány perc alatt megsütjük. De vigyázzunk, hogy sütés közben ne száradjon ki.
A visszamaradt olajban megpirítjuk a vékonyra szeletelt póréhagymát. Amikor összeesett a hagyma hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Ízesítjük sóval, borssal és  mustárral, beleszórunk 1 teáskanál lisztet, majd felöntjük tejszínnel. A hagymás mártást összeforraljuk, ha szükséges utána ízesítünk. Az elősütött húsokat beletesszük a mártásba és éppen csak összeforraljuk. Rizzsel vagy tésztával kínáljuk.


Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése