2019. február 25., hétfő

Finom csirkecombok

Egy kisvendéglőben találkoztam ezzel az étellel. Finom csirkecombok ..... a név nem nagyon árulkodó - és különben is mindenki a saját lovát dicséri - de ez a hús tényleg nagyon finom volt.  Erre már az étlapon, az étel neve alatt felsorolt információkból is  lehetett következtetni. Aztán, ennek a néhány információnak a birtokában itthon is elkészítettem, mondhatom szinte ugyan olyan lett, mint amit az étteremben ettem. A hús hihetetlenül omlós, szaftos és zamatos. Azóta többször is elkészítettem és biztos vagyok benne, hogy még sokszor el is fogom. 


Hozzávalók:
6 csirke felsőcomb
40 dkg gomba
6 szelet főtt tarja
3 dl tejszín
1 teáskanál liszt
5 dkg reszelt trappista sajt
1 kicsi fej hagyma
bors
étolaj


A filézett, lebőrözött, elősózott csirkecombokat kevés, forró olajban elősütjük, és félretesszük. Az apróra vágott hagymát a visszamaradt olajban megpirítjuk, rátesszük a szeletelt gombát. Ízesítjük sóval, borssal és félpuhára pároljuk, ekkor megszórjuk liszttel, felöntjük tejszínnel, beleszórjuk a reszelt sajtot és egyet forralunk rajta.
Az elősütött combokat beletekerjük 1-1 szelet főtt, füstölt tarjába, és vékonyan kiolajozott tepsibe tesszük őket. A gombás, tejszínes szószt a húsra öntjük. A tepsit letakarjuk alufóliával, és készre sütjük a húst. Amikor puha levesszük róla a fóliát és néhány perc alatt rápirítunk a tetejére.


A kész comb "csomagokat" párolt rizzsel és a húsokat körül vevő tejszínes-gombás szósszal tálaljuk.
Nagyon jó étvágyat kívánok, ehhez a finom csirkecombhoz! ☺

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése