Egy hagyományőrző gasztro-műsorban láttam ennek az ételnek az elkészítését. Egy cetlire ráfirkantottam a hozzávalókat, és az elkészítés lépéseit. Ez a kis cetli belekerült egy dossziéba, amelyben a gyorsan leírt, kinyomtatott, kivágott receptek kerülnek. Meg is feledkeztem róla, de a héten elkezdtem a selejtezést a kis dossziéban. Ekkor került a kezembe a papír, amire annyi volt írva: .........nokedli. Elolvastam és nyilvánvaló volt, hogy most el is készítem, de mivel tisztességes neve nem volt felírva, elneveztem Rakott nokedlinak.
Nagyon jó, hogy kezembe akadt a recept, mert igazán finom és laktató étel lett belőle.
Hozzávalók:
Nokedlihoz:
50 dkg liszt
3 tojás
2 dl tej
1 dl víz
1 mokkáskanál só
Raguhoz:
1 közepes hagyma
20 dkg bacon vagy füstölt főtt tarja
15 dkg füstölt kolbász
5 dl tejföl
A nokedlit készítjük el először. A lisztbe beleütjük, az elhabart tojásokat, hozzáöntjük a tejet , a vizet, és a sót.
Bő, sós forrásban lévő vízbe, beleszaggatjuk a tésztát, és megfőzzük. Leöblítjük és egy evőkanál zsiradékot keverünk, hozzá, hogy ne ragadjon össze.
A töltelékhez megtisztítjuk a hagymát, apró kockára vágjuk a bacont vagy a sonkát és kissé megdinszteljük. Ekkor belekeverjük a nagyon apró kockára vágott kolbászt és azzal is pirítjuk 1-2 percig.
A tészta felét egy kizsírozott tepsibe tesszük, megkenjük a tejföl felével, és ráterítjük a ragut, és sajtot reszelünk rá. Az egészet befedjük a galuska másik felével. Ezt is megkenjük tejföllel és ráreszeljük a maradék sajtot.
Előmelegített (160 fok) sütőben kb. 20-30 perc alatt megsütjük. Néhány percig várunk mielőtt kockára vágva tálaljuk.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Én kockatésztával szoktam csinálni.
VálaszTörlésÉn is szoktam azzal is, de így teljesen más az íze. Próbáld ki, ezt a változatot is, Isteni finom!
TörlésNagyon finom
VálaszTörlésÖrülök, hogy ízlett! :)
Törlés