Valami olyan sütit kerestem, ami könnyen elkészíthető, nem kell sokat bajlódni vele, és mégis finom. Így esett a választásom erre a kefires sütire. Friss gyümölcs híján, jól lecsöpögtetett őszibarackbefőttel készítettem. A tetejét kicsit megbolondítottam egy gondolatnyi citrom mázzal, ami igazán jót tett neki.
Elképzeltem, hogy legközelebb meggyel fogom készíteni. És, hogy egy kicsit csavarja rajt, a tetejére rózsaszín cukor máz fog kerülni, mert a meggynek a levével fogom csinálni a cukormázat. Biztos vagyok benne, hogy azzal is nagyon finom lesz ☺!!!!
Hozzávalók:
45 dkg liszt
25 dkg porcukor
20 dkg vaj
4 tojás
2 pohár kefir
1 csomag sütőpor
csipet só
1 citrom reszelt héja
fél üveg őszibarackbefőtt (2 szem friss őszibarack)
Tetejére:
10 dkg porcukor
fél citrom leve
A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd egyenként, folyamatos keverés közben hozzáadjuk a tojásokat, valamint a kefirt. Ízesítjük a citrom reszelt héjával, és laza mozdulatokkal belekeverjük lisztet, amelybe előzőleg elkevertük a sütőport és a csipetnyi sót. A barackot apró kockára vágjuk, meghintjük egy kevés liszttel. A tésztát sütőpapírral bélelt 22x33 cm-es tepsibe öntjük, elegyengetjük, és a tetejére szórjuk a barackot.
170 fokosra melegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A cukrot a citrom levével nagyon kikeverjük, és a kihűlt sütemény tetejére csorgatjuk. 1-2 óra alatt ez a máz szépen megszilárdul és felszeleteljük a sütit.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése