2022. október 8., szombat

Joghurtos pogácsa

 A közel múltban akadtam rá erre a pogácsa receptre. A leírás és a képek alapján nagyon jónak tűnt. Elhatároztam, hogy hamarosan meg is sütöm. Tegnap el is jött ennek az ideje. Úgy gondoltam, remekül fog illeni a sárgaborsó krémleveshez. És tényleg így lett, nagyon finomra sikerült mind a kettő. A pogácsa viszonylag gyorsan elkészült, nagyon finom puha és könnyű lett a tésztája. Biztos vagyok benne, hogy gyakran fogom készíteni.


Hozzávalók:
30 dkg natúr joghurt
5 dkg élesztő
2 teáskanál cukor
80 dkg liszt
30 dkg margarin
2 evőkanál só
2 tojás
Tetejére:
1 tojás
szezámmag


A joghurtot meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot, elmorzsoljuk benne az élesztőt, és felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, megsózzuk, és elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és a tojásokat. Rugalmas tésztát gyúrunk belőle. 


Kinyújtjuk és meghajtogatjuk. 20 percig kelesztjük, majd ismét hajtogatjuk, és újabb 20 perces pihentetés következik. Ezután ujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük felvert tojással, éles késsel berácsozzuk. Lisztbe mártott pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a pogácsákat és megszórjuk szezámmaggal. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 170 fokos sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.


Jó sütést, majd jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése