2022. november 27., vasárnap

Lili kifli

Általában szombaton szoktam megsütni a hétvégi süteményt, de tegnap a lakás dekorálásával töltöttem a napot, így sütésre már nem jutott időm. Ám, úgy gondoltam, az ünnepvárás első vasárnapja  megkívánja, hogy valami finom desszert is kerüljön a vasárnapi asztalra. Sok időm nem volt, az ebédkészítés közepette, de a Lili kifli, pontosan megfelelt erre az alkalomra, mert gyorsan elkészült, nagyon finom. Igen mutatós kis süti, így akár a karácsonyi süti kavalkád egyik szereplője is lehet. A kiflik  a túrótól finom puhák, a rétegek közötti lekvártól pikánsak, a tetejét befedő porcukortól - amely úgy lepi be, mint a frissen esett hó - édes. 
A lakás ünneplőbe öltöztetése, a karácsonyi készülődés mellett nagyon fontos, hogy a lelkünket is felkészítsük az ünnepre. Kívánom, hogy erre is jusson időnk a konyhai sürgés-forgás közepette.


Hozzávalók:
20 dkg túró
20 dkg liszt
20 dkg vaj
csipet só
fél csomag sütőpor
4-5 evőkanál lekvár
porcukor


A lisztet összekeverjük a sütőporral, a csipet sóval, és elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk az áttört túrót, és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. A kész tésztát 3 részre osztjuk. 


Az első tészta adagot késhát vastagságú kerek lappá nyújtjuk, megkenjük lekvárral és derelye, vagy pizzavágóval cikkekre vágjuk. (12-16 cikkre, attól függően mekkora kifliket  szeretnénk.) A szeleteket a szélesebb végüktől kezdve feltekerjük, és kifliket formázunk belőlük. A kis kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 170 fokra előmelegített sütőben rózsaszínre sütjük. Még forrón porcukorba forgatjuk.


Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése