Ma nagy adag palacsintát sütöttem, és sütés közben jutott eszembe, hogy régen csináltam Csodapalacsinta tortát. Úgy gondoltam, itt az ideje, hogy ne az egész palacsintát faljuk be az ebédhez, inkább készüljön el, a holnapi desszert alapja is.
Jó szokásomhoz híven az eredeti recepthez képest most is változtattam, mert abban a vaníliapuding tetején nem tejszínhab van, hanem meggybefőtt, és annak a levében megfőzött puncspuding. Nekem azonban a meggyes réteg nélküli, tejszínhabos változat sokkal jobban ízlik. Próbáljátok ki ezt a változatot is, és döntsétek el, Nektek melyik ízlik jobban.
Hozzávalók:
A torta összeállításához:
kb. 20 db kész palacsinta
8-10 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál kakaópor
kb. 10 db babapiskóta
Csokis pudinghoz:
2 csomag csokis pudingpor
3 evőkanál kakaópor
4 evőkanál cukor
8 dl tej
Vaníliás pudinghoz:
1,5 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál cukor
6 dl tej
Tetejére:
2 dl növényi hab
A kész palacsintából 2-3 darabbal kibélelünk egy tortaforma alját, majd kirakjuk babpiskótával.
A csokis pudingport összekeverjük a kakaóporral, a kristálycukorral, és felfőzzük a tejben. A forró pudingot ráöntjük a babapiskótára. Kicsit hagyjuk, hogy dermedjen a puding, majd csigavonalban rátesszük a cukros kakaóval töltött palacsintákat. A vaníliás pudingporhoz keverjük a kristály és vaníliás cukrot, majd felfőzzük a tejben, és még forrón a palacsintára öntjük. Néhány órán keresztül pihentetjük, hogy teljesen lehűljön. Tálalás előtt bevonjuk a tetejét a felvert habbal.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése