Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2019. október 17., csütörtök

Almaleves

Imádom az almát. És azt is szeretem, hogy egész évben elérhető. Azt már nem mondanám, hogy olcsó, mert tavasszal, bizony csillagászati ára volt, és  van egy olyan gyanúm, hogy az idén, vagyis jövőre sem lesz ez másként. De most tényleg szezonja van, és ez a lényeg. Tobzódhatunk a különböző fajtákban, mindenki ízlése és az elkészítendő étel vagy sütemény jellegéhez legjobban illő fajtát választhatja. Az én őszi almalevesem vegyes - idared, jonagold, jonatán - almákból készült. Nagyon finom lett. Mivel már nincs nagy meleg, és a jégbe hűtött leves nem biztos, hogy telitalálat lenne, inkább szobahőmérsékletűre hűtve kínáltam. Bevallom, kis fahéjas kekszeket is kínáltam hozzá, hogy kicsit különlegessé tegyem ezt az egyszerű levest. De amikorra a fényképezésre került a sor, rejtélyes módon az összes keksznek nyoma veszett. Vajon mi történhetett velük?......... Örök rejtély marad. 


Hozzávalók:
1 kg alma
2 evőkanál tejszínes pudingpor
2 dl tejszín
1-2 evőkanál cukor
fahéj
szegfűszeg
vaníliás cukor
1 citrom leve


Az almát meghámozzuk, megmossuk, kicsumázzuk, és egyforma kockára vágjuk. Egy fazékba tesszük az almakockákat, és annyi vizet öntünk rá, hogy 1-2 ujjnyira ellepje. Feltesszük főni a levest, beleöntjük a citromlevét, ízesítjük cukorral, vaníliás cukorral, szegfűszeggel és fahéjjal. A pudingport simára keverjük 1-2 evőkanál vízzel.  Amikor megfőtt az alma - vigyázzunk, hogy ne főzzük szét, inkább maradjon félpuha - a pudingporos habarást folyamatos kevergetés közben hozzáöntjük, és összeforraljuk. Ezután elzárjuk alatta a tüzet, és beleöntjük a tejszínt. Ezzel már nem forraljuk. Megkóstoljuk és ha szükséges utána ízesítünk cukorral és fahéjjal.


Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése