Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2021. április 26., hétfő

Hamis marciápons szelet

Van egy csodaszép képekkel illusztrált süteményes könyvem, és abban található ez a recept. Amikor megláttam a sütiről készített képet azonnal magával ragadott. Nagyon mutatós süti. Amint  áttanulmányoztam a receptet láttam, hogy semmi extra hozzávaló nem szükséges az elkészítéséhez. Mivel nem is drága, és az elkészítése is egyszerű, neki is kezdtem a sütésnek. Örülök, hogy elkészítettem, mert nagy sikert arattam vele.


Hozzávalók:
Tésztához:
10 dkg cukor
12 dkg vaj
16 dkg liszt
1 tojás
4 dkg kakaópor
2 kicsi pohár kefir
1 csomag sütőpor
Krémhez:
4 dl tej
8 evőkanál gríz
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
zöld színű mandula aroma
Tetejére:
10 dkg étcsoki
1 evőkanál étolaj
2-3 evőkanál pirított mandula forgács


A vajat a cukorral habosra keverjük, bele tesszük a kefirt és hozzáütjük a tojást. A lisztet összevegyítjük a kakaóporral és a sütőporral, és az egészet a folyékony keverékhez adjuk. A tésztát egy közepes (kb. 22x33 cm-es) tepsibe tesszük, és 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Közben elkészítjük a "hamis marcipán" krémet. Ehhez felmelegítjük a tejet, beletesszük a grízt és folyamatos keverés mellett sűrű tejbegrízt főzünk belőle. 
A vajat habosra keverjük a porcukorral, és kis adagokban hozzákeverjük a kihűlt tejbegrízt. Amikor szép sima a krém, ízlésünknek megfelelően ízesítjük a mandula aromával.
A csokit apró darabokra tördeljük, hozzákeverjük az olajat és gőz fölött megolvasztjuk. Az olvadt csokit a krém tetejére simítjuk és rászórjuk az apró darabokra tördelt, pirított mandulát.
Rövid pihentetés után, forró vízbe mártott, vékony pengéjű késsel tetszés szerinti szeletekre vágjuk a süteményt.


Jó étvágyat kívánok hozzá! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése