Ma egy olyan kevert sütit készítettem, amire azt szokás mondani, hogy elronthatatlan, és abbahagyhatatlan. A csoki és a gyümölcs imádók igényeit is egyaránt kielégíti. A kicsit kesernyés csoki és kakaó remekül harmonizál a zamatos körte ízével, valamint a puha tészta és a kissé ress körte darabok igazi ízélményt nyújtanak. Mivel a tészta nem túl édes kevés porcukorral megszórtam a kész, kihűlt süti tetejét.
A sütik egy részét fahéjas porcukorral szórtam meg, és bátran állítom, hogy nagyon jót tett neki. Legközelebb a tésztájába is fogok tenni kevés fahéjat, biztos nem fogom vele elrontani.
Hozzávalók:
4 tojás
15 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg étcsoki
15 dkg margarin
2 evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor
csipetnyi só
25 dkg liszt.
1,5 dl tej
2-3 db körte apró kockára vágva
Az egész tojásokat habosra keverjük a kristály és vaníliás cukorral. Majd hozzáadjuk a puha margarint és a felolvasztott, de nem meleg étcsokit, és tovább keverjük. A lisztet összekeverjük a csipetnyi sóval, a sütőporral, a kakaóporral, a fahéjjal, és a tojásos keverékhez adjuk. Végül a tejet és az apró kockára vágott körte egy részét is hozzákeverjük.
A tésztát egy 20x30cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és rászórjuk a maradék körét. 180 fokra előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük.
Ha kihűlt megszórjuk a tetejét porcukorral, és kockára vágva tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése