Amikor kaptam a receptet, elgondolkodtam, hogy miért repülő krémes, a repülő krémes.... de nem jöttem rá a megoldásra. Talán azért, mert annyira könnyű, légies, az egész sütemény, hogy olyan éreztünk van, ha ráfújunk, elrepül. A lapokat a selymes krémek néhány óra pihentetés után puhává, szinte piskótaszerűvé teszik.
Őszintén megmondom, a csoki és citrom krém kombinációtól kicsit tartottam, de kellemesen csalódtam, mert remek harmóniát alkottak. Lehet, hogy ez az idegenkedésem a fagyiból ered, mert valami "elakadásom" miatt a csoki fagyihoz nekem a vanília vagy a puncs az eszményi páros. De ezek után lehet, hogy a csoki - citrom kombináció is bekerül a kedvencek közé.....?
Hozzávalók:
Tésztához:
45 dkg liszt
10 dkg porcukor
12 dkg vaj
2 tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
2 evőkanál tejföl
csipet só
Krémhez:
8 dl tej
2 csomag tejszínes pudingpor
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 evőkanál rum
2 evőkanál kakaópor
1 citrom leve
A liszthez hozzáadjuk a csipetnyi sót, a porcukrot, a szódabikarbónát. Majd hozzátesszük a tojást, a tejfölt, és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Három részre osztjuk a tésztát. Egyenként kb. 25x35 cm-es lappá nyújtjuk és megsütjük a lapokat.
Amíg hűlnek a lapok, elkészítjük a krémet.
A kimért cukorból elveszünk 3 evőkanállal és a pudingporhoz keverjük, majd hozzákeverjük a tejet, és folyamatos kevergetés mellett megfőzzük. Fóliával letakarjuk, és kihűtjük. Közben kihabosítjuk a vajat a maradék porcukorral, és a kihűlt pudinghoz keverjük. Ezt a krémet két részre osztjuk, felébe belekeverjük a citrom levét, a másik félbe pedig a rumot, és a kakaóport.
Az első lapra rákenjük a kakaós krémet, befedjük a második lappal, amelyre rákenjük a citromos krémet, és rátesszük a harmadik lapot. Egy éjszakán keresztül pihentetjük, másnap porcukorral leszórjuk a tetejét, és hosszúkás szeletekre vágjuk.
Jó étvágyat kívánok!



Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése