Hozzávalók:
1 csomag 50 dkg-os fagyasztott levelestészta (50 dkg)
4 db alma
6 evőkanál kristálycukor
1 mokkáskanál fahéj
2-3 evőkanál híg baracklekvár
1 citrom leve
A leveles tésztát kinyújtjuk és derelyevágóval 2,5 cm széles csíkokra vágjuk. Majd megkenjük egy kevés lekvárra az összes csíkot, ráfektetjük az almákat egymás mellé, kissé meghintjük fahéjjal és kristálycukorral, a tésztát ráhajtjuk az almára (félbe hajtjuk a tésztát) és feltekerjük. A tészta végét kicsit odanyomjuk, hogy rátapadjon.
Muffin tepsit egy kevés margarinnal kikenjük és 180 fokosra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Még forrón meghintjük egy pici porcukorral.
Néhány tanács, hogy könnyebbe el tudd készíteni:
Én olyan levelestésztából készítem, amelyik 4x125 g-os kiszerelésben kapható, így 1 lapból 3 rózsa készíthető.
Az almát tényleg csak éppen annyira kell leforrázni, hogy hajlítható legyen, és ne törjön meg, amikor összetekerjük a rózsákat.
Ha sűrű a baracklekvár kevés vízzel mikróban össze kell forralni.
És még valami, piros almából lesz igazán szép, mutatós a sütemény.
Sok sikert kívánok a süti elkészítéséhez!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése