A mai édességet drága nagymamámtól tanultam. A Hóvirág nevet a kétszersültről kapta, amiből készül. Évek óta nem készítettem, és amikor kerestem a boltban a Hóvirág kétszersültet, értetlenül néztek rám, hogy mit keresek. Ez azonban nem szegte kedvem és addig keresgéltem, amíg olyan kétszersültet nem találtam, amelynek az íze és az állaga leginkább hasonlít a régire - csak a mérete lett fele.
Nagyon szeretem ezt a krémes finomságot, mert nagyon egyszerű, és főleg azért mert a gyerekkor ízét idézi fel.
Hozzávalók:
6 tojássárgája
6 kanál cukor
6 kanál liszt
1 cs. vaníliás cukor
9 dl tej
1 doboz Arany kétszersült
2-3 dl tej
0,5 dl rum
mazsola
2 dl tejszín
7 dl tejet felforralunk, közben a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a vaníliás cukort, a maradék 2 dl tejet, és a forrásban lévő tejhez adjuk. Lassú tűzön krémet főzünk belőle.
Egy üvegtálat kibélelünk rumos-tejbe mártott kétszersültekkel és a krém egy részével bevonjuk és meghintjük mazsolával. A rétegezést addig folytatjuk amíg a hozzávalók tartanak, úgy hogy a tetejére krém kerüljön.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése