Ma egy vasárnapi ebédre való finomsággal készültem nektek és a családomnak :). Kolbász, bacon és hagyma keveréke teszi zamatossá a zsebes karajszeleteket. Elkészítése nem ördöngösség, csak éles kés és némi kézügyesség szükséges hozzá.
Hozzávalók:
70 dkg karaj
10 dkg száraz kolbász
10 dkg bacon vagy császárszalonna
2-3 újhagyma fehér része vagy 1 kisebb hagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors, majoránna, őrölt kömény, csípős paprikakrém
A húst vastagabb szeletekre vágjuk és mindegyiket megnyitjuk, hogy zsebük legyen. Folpackon keresztül egy kicsit megklopfoljuk és enyhén megsózzuk és borsozzuk, majd elkészítjük a tölteléket.
A szalonnát csíkokra vágjuk, a kolbászt és a hagymát felkarikázzuk. A szalonnát elkezdjük pirítani, majd ennek a zsírján összedinszteljük a hagymával és a kolbásszal, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, borsot, majorannát és a paprikakrémet. Ha szükséges megsózzuk, de vigyázzunk, mert a szalonna és a kolbász is sós!
A zsebekbe töltjük a tölteléket és hústűvel összetűzzük. Kevés zsíron a szeletek mindkét oldalát hirtelen átpirítjuk, majd kevés vízet öntünk rá, kevés borssal, delikáttal ízesítjük és fedő alatt puhára sütjük.
Én víz helyett húslevest használtam a pároláshoz. Petrezselymes krumplival tálaltam, de sült krumplival is nagyon finom, főleg ha kevés pecsenye lével meglocsoljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése