2016. október 30., vasárnap

Nyúlfüle


Ma egy régi családi recepttel készültem. Anyukám az anyósától tanulta, én az anyukámtól, és remélem a lányom és a menyem is készíteni fogja majd a családjának. 
Ez az omlós, puha lekváros finomság kicsit hasonlít a hókiflire, de mégsem olyan. A tésztája egy kicsivel vastagabb, és ezáltal az íze is teljesen más. Bármilyen lekvárral nagyon finom...... egy a lényeg, házi lekvár legyen a töltelék.

 
Hozzávalók:
75 dkg liszt
30 dkg zsír
1 tojás
2 evőkanál cukor
10 evőkanál tej
3 dkg élesztő
lekvár 


A lisztet elmorzsoljuk az élesztővel és a zsírral, majd a többi hozzávalót is hozzáadjuk és jól összegyúrjuk. 1 órát pihentetjük, majd fél ujjnyi vastagra nyújtjuk,6 cm-es pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle, és mindegyik korongra teszünk 1-1 halom lekvárt. A korongokat félbe hajtjuk, és egy kicsit összenyomjuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük. Még forrón porcukorba forgatjuk.

A bolti lekvárok többsége sajnos tele van zselésítő anyaggal és sütés közben kifolyik a tésztából, ezért valami finom, sűrű házi lekvárral próbáljátok meg elkészíteni. Biztos finom dióval, vagy mákkal is, de nálunk a családi hagyomány a lekvárral töltött Nyúlfüléhez kötődik. És még valami, csak zsírrral lesz igazán omlós.

Sok sikert kívánok hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése