2016. október 28., péntek

Kókuszkocka - kicsit másként

Nincs olyan gyerek, - sőt talán felnőtt sem - aki ezt a sütit nem szereti. A mi családunkban legalábbis igaz ez az állítás. A tésztája mézes kevert tészta. A csoki máz beleszívódik a tésztába és néhány óra pihentetés után a kókusszal együtt egy vékony "kérget" alkot a piskóta kockákon. Ellenállhatatlan finomság.


Hozzávalók:
30 dkg cukor
5 dkg margarin
3 evőkanál méz
2 egész tojás
1 dl tej
37 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csipetnyi só
Máz:
25 dkg porcukor 
5 dkg kakaó
6 evőkanál tej
25 dkg margarin
2 evőkanál kevés rum
15 dkg kókuszreszelék

 
A cukrot, a mézet az egész tojásokkal habosra keverjük, hozzáadjuk a lágy margarint, majd a tejet és a sütőporral elkevert lisztet és a csipetnyi sót.
24x36 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és beleöntjük a tésztát. A sütőt 160 fokosra előmelegítjük és kb. 30 perc alatt készre sütjük a süteményt. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megfelelően át sült-e. Kiborítjuk a tepsiből és kihűtjük, majd egyforma kockákra vágjuk. 
Elkészítjük a mázat: a porcukrot összekeverjük a kakaóporral, a tejjel és takaréklángon összefőzzük. Még forrón belekeverjük a margarint és a rumot.
A forró csokimázba mártjuk, majd kókuszreszelékbe forgatjuk a süti kockákat. 

 
Opcionális, hogy ki mekkora kockára vágja, én kb. 4x4 cm-es kockákra szoktam vágni. 
A mostani sütit egy kicsit megbolondítottam, mert csokimázba történő mártogatás előtt ribizlilekvárral töltöttem a kis kockákat. A lekvárt a tortadíszítő hosszú csövével töltöttem a süteménybe.


És még egy ötlet, a lisztet keverjük rétesliszttel, így sokkal könnyebb lesz a tészta. (27 dkg rétesliszt, 10 dkg sima liszt)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése