Ma
egy nagyon finom csirkés ételt hoztam nektek. Ez a nagylányom kedvence. Ha jól
emlékszem valamelyik recept újságban olvasta és azonnal megtetszett neki.
Aztán egy alkalommal amikor náluk voltam megkóstoltam, és én is beleszerettem ebbe
a csodás ételbe. A szósz, amelyben a csirkemell darabkák vannak, kicsit édeskés
a vörösbab és a kaliforniai paprika miatt, csípős a chilitől és a borstól,
savanykás a mustártól és a paradicsomtól. Kavarognak benne az ízek, de nem
összevisszaságban, hanem kellemes harmóniában. És ráadásul nem kell órákig
állni a tűzhely mellett, hiszen kb. 45 perc alatt elkészül.
Hozzávalók:
1 nagyobb csirkemell
1 nagyobb csirkemell
1piros és 1 sárga kaliforniai paprika
1 doboz hámozott paradicsom konzerv vagy 6-7 frissen hámozott paradicsom
2 doboz konzerv vörösbab
2 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál mustár
1 evőkanál paradicsompüré
4 evőkanál ketchup,
só, bors, chili-pehely vagy por
étolaj
1 doboz hámozott paradicsom konzerv vagy 6-7 frissen hámozott paradicsom
2 doboz konzerv vörösbab
2 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál mustár
1 evőkanál paradicsompüré
4 evőkanál ketchup,
só, bors, chili-pehely vagy por
étolaj
A
csirkemellet kisujjnyi csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és kevés olajon
lepirítjuk.
Egy
másik, magas falú serpenyőben, kevés olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott
vöröshagymát. Hozzáadjuk a mustárt, a paradicsompürét, a ketchupot és egy kicsit
ezzel is pirítjuk. Beletesszük a zúzott fokhagymát, a kockára vágott paprikát.
Sózzuk, borsozzuk és felöntjük annyi vízzel, hogy ép csak ellepje a paprikát.
10
perc főzés után hozzáadjuk a babot és a kockázott paradicsomot, és ezekkel is
összeforraljuk.
Legvégül
hozzáadjuk a pirított húst és összefőzzük.
Én
elsősorban sült krumplival szoktam készíteni, de párolt rizzsel is nagyon
finom.
Az eredeti receptben sertésszűzből készült, és abból is nagyon finom.
Kívánok hozzá nagyon jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése