Ez a pogácsa valami isteni finom. A hajtogatott sajtos pogácsa sonkával, kolbásszal, petrezselem zöldjével és paprikával felturbózva. Semmivel sem bonyolultabb, mint egy hajtogatott pogácsa, viszont sokkal különlegesebb. A gyerekeim teljesen oda voltak érte. Egy tartalmas leves után második fogásnak is megállja a helyét, de ha csak nassolni valónak szánjuk, akkor is jó választás. Érdemes dupla adagot készíteni belőle, biztos nem fog senkire rászáradni.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
2,5 dl tej
pici cukor
2,5 dkg élesztő
12 dkg tejföl
1 púpos evőkanál vaj
2 mokkáskanál só
Töltelék
1 tömlős sajt
reszelt sajt
sonka
kolbász
pritamin paprika
petrezselyem zöldje
kukorica konzerv
Tetejére
1 tojás felverve
reszelt sajt
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a hozzávalókból lágy tésztát dagasztunk és kb. 1 órára meleg helyen kelesztjük. Ha megkelt, téglalap alakúra kinyújtjuk és hosszában és keresztben is félbehajtjuk. Majd újból kinyújtjuk és rátesszük a tölteléket.Először a tömlős sajtot nyomjuk rá, majd reszelünk rá sajtot, az apró kockákra vágott paprikát, sonkát, kolbászt és a felaprított petrezselyem zöldjét.
Ezután először oldalról félbehajtjuk a tésztát, majd felülről és alulról is, így szinte befedjük a tölteléket. Ezután óvatosan kissé kinyújtjuk ( kb. 3 cm vastagra) és 3,5x3,5 cm-es kockákra vágjuk . Tepsibe tesszük, megkenjük tojással és reszelt sajtot teszünk a tetejére. 180 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése