A múlt héten egyik ismerősöm említette ennek a sütinek a nevét. Korábban soha nem hallottam róla, de nagyon kíváncsi voltam, hogy milyen lehet. Rövid keresgélés után rátaláltam a tökéletesnek vélt receptre........ és most, hogy kipróbáltam, állíthatom, hogy tényleg az. Puha mézes lapok között finom rumos és csokis krém, és egy vékony réteg lekvár. A finom ízek kavalkádját a tetején lévő puncsos krém teszi teljessé. És nem csak finom, de igazán szép is. Ha valami sütemény nem sikerül szépre, de azért finom, kicsit bosszankodni szoktam, de ilyenkor a család mindig azt mondja, az a lényeg, hogy finom legyen. Szerintem viszont az is nagyon fontos, hogy látványra is szép, inycsiklandó legyen egy étel vagy sütemény. Hát ez a kettős - az íz és a látvány - ennél a sütinél teljesen összejött. Nagyon örülök, hogy kipróbáltam, és biztos vagyok, hogy még sokszor fogom készíteni. Bíztatlak titeket is, hogy tegyétek ugyanezt.
Hozzávalók:
Tésztához
50 dkg liszt
50 dkg liszt
3 dkg margarin
3 dkg zsír
15 dkg porcukor
2 tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
4 evőkanál méz
1 dl tejföl
csipetnyi só
Krémhez
6 dl tej
6 evőkanál liszt
1 evőkanál kristálycukor
20 dkg margarin
15 dkg porcukor
2-3 evőkanál rum
2-3 evőkanál kakaópor
4-5 evőkanál baracklekvár
Mázhoz
12 dkg margarin
12 dkg porcukor
1 csomag főzés nélküli puncs pudigpor
2 evőkanál tej
A mézet, a porcukorral, a zsírral, a margarinnal és a tojással összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a lisztet a szódabikarbónát és a csipetnyi sót.
A tésztát 4 cipóra osztjuk és egyenként 4 lapot sütünk belőle.
A krémhez felforraljuk a tej 3/4 részét. A lisztet összekeverjük a kristálycukorral és a maradék tejjel simára keverjük, és a forrásba lévő tejhez önjük és sűrű krémmé főzzük. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt lisztes krémhez adjuk. A krémet megfelezzük, egyik felébe kakaóport keverünk, a másikba pedig rumot.
A lapokat a következő módon töltjük meg: mézes lap - kakaós krém - mézes lap - baracklekvár - mézes lap - rumos krém - mézes lap.
A mázhoz a margarint, a porcukrot a tejet és a pudingport gőz felett összekeverjük és még melegen a tészta tetejére kenjük.
Jó étvágyat kívánok az elékészített süteményhez!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése