2017. január 15., vasárnap

Csirkemájjal tölött karaj

Legelőször, közel 30 éve, az esküvőnkön ettem ezt az ételt. Azóta is az egyik kedvencem. Nem csak a szép emlékek miatt, hanem azért is mert a sima rántott húst nagyon feldobja. Amikor megsül a hús a máj olyan finoman krémes lesz benne, mintha a legkrémesebb májpástétommal lenne megtöltve.
Aki szereti a rántott húst és szereti a májat, főleg a rántott májat annak ez az étel maga a kánaán.
 
Hozzávalók:
70-75 dkg karaj
5-6 csirkemáj
bors
majoránna
2 tojás
liszt
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
 
 
A húsból nyitott szeleteteket vágunk (kb. 8 szelet), folpackon keresztül megklopfoljuk, kívül-belül megsózzuk és egy rövid ideig félre tesszük, hogy só jól átjárja. A májat megszórjuk egy kevés borssal és majorannával. A hús szeleteket szétnyitjuk ,mindegyikbe teszünk 1-1 fűszeres májat, összehajtjuk, majd a szokásos módon - lisztbe - tojásba - zsemlemorzsába - bepanírozzuk, és bő olajban megsütjük. 
 
 
A hús sütésténél figyeljetek az olaj hőfokára, ne legyen túl forró, mert akkor a bunda megég, a máj pedig nyers marad.
 
 
 

 
Kívánok hozzá mindenkinek nagyon jó étvágyat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése