Egy nagyon finom és nem túl időigényes csirkés étellel készültem ma. Az elkészítése, nem vesz órákat igénybe, ezért egy fárasztó munkanap után is gyorsan elkészül, és köretnek bőven elegendő hozzá egy könnyű saláta.
Hogy miért duplán joghurtos ez a csirkemell, hát azért mert sütés előtt néhány órára joghurtos, fűszeres pácban pihentetjük, utána pedig joghurtos bundában sütjük. Sőt, ha a salátához joghurtos öntetet készítünk, akkor már nem is duplán, hanem triplán joghurtos az ételünk.
Hozzávalók:
1 nagyobb csirkemell
Páchoz
só
bors
1-2 levél morzsolt zsálya
1-2 gerezd fokhagyma
1 kis doboz natúr joghurt
Bundához
1 tojás
1 kis doboz natúr joghurt
1 evőkanál étkezési keményítő
5 evőkanál liszt
só
A pác hozzávalóit összekeverjük, a húst ujjnyi vastag csíkokra vágjuk és legalább 30 percre a pácba tesszük. Közben elkészítjük a bundát: a tojást elhabarjuk, hozzáadjuk a joghurtot és megsózzuk. Hozzáadjuk a keményítőt és a lisztet. A masszának olyan sűrűnek kell lennie, hogy egyenletesen vonja be a húst. Ha hígnak találjuk a masszát, akkor még 1 evőkanál lisztet kell hozzákeverni.
A húst kiszedjük a pácból és alaposan lecsepegtetjük, beletesszük a bunda masszájába és bő, forró olajban megsütjük.
A sütéséhez forró olaj kell ugyan, de nem szabad, hogy túl forró legyen, mert akkor a bunda nagyon hamar megbarnul a hús viszont nyers marad.
Jó étvágyat kívánok ehhez a finom csirke ételhez!
Nagyon jól néz ki ,hamarosan elkészitem !!!üdv
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik. Légyszíves írd meg, hogy ízlett e. :)
TörlésA héten én is elkészítem.Köszi a receptet.
VálaszTörlésNagyon szívesen, remélem ízlik majd :)
Törlés