2017. február 2., csütörtök

Vaníliakrémben sült túrós palacsinta

Ma igazából nem kellett volna semmit főznöm, de a hűtőszekrényben ott árválkodott már 3-4 napja egy csomag túró. Valamit kellett vele kezdeni. Palacsintára esett a választás, jobban mondva vaníliakrémben sült túrós palacsintára. Néhány éve "Andi konyhájában" akadtam erre a receptre. Finom túrókrémmel vannak töltve a palacsinták, amelyek vanília öntettel vannak leöntve és forró sütőben szép pirosra sütve.
A túrókrémes palacsintán kívül természetesen készült néhány lekváros, kakaós és hagyományos túrós palacsinta is, hiszen 60 dkg-nál kevesebb lisztből neki sem fogok a palacsinta sütésnek 😊.
 
 
Hozzávalók:
Palacsintához
20 dkg liszt
1 evőkanál cukor 
csipetnyi só
2 tojás
2 evőkanál étolaj
2 dl tej
2-3 dl szódavíz
Töltelékhez
25 dkg túró
8 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
fél citrom reszelt héja
5 dkg mazsola
3 dkg vaj
Öntethez
1 tojás
2 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 dl tej 
 
 
A tészta hozzávalóit szép simára keverjük és a szokásos módon palacsintákat sütünk belőle.
A töltelékez, a tojássárgáját jól kikeverjük a puha vajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a túrót, a mazsolát, majd óvatosan hozzákeverjük a tojások habbá vert fehérjét.
 
 
Ezzel a töltelék mennyiséggel kb. 8-10 palacsintát lehet megtölteni.
Egy kb. 22x22 cm-es tűzálló edényt kikenünk vajjal és beletesszük a  félbe vágott palacsintákat, úgy hogy félig fedjék egymást.
Az öntethez valókat összekeverjük és ráöntjük a palacsintákra. 200 fokosra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt szép színűre sütjük.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
És a ráadás 😉:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése