Még néhány hét és tele lesznek a fák zamatos meggyel. Addigra a kamrák polcairól el kell tüntetni a tavalyi meggybefőttet. Erre kiválóan alkalmas ez a süti, aztán ha itt lesz a friss meggy, azzal is próbáljátok ki, mert azzal még finomabb. A tésztája finom omlós, de egyáltalán nem száraz, sőt szaftos a meggy, a meggylekvár és a dió keverékétől.
Hozzávalók:
Tésztához
45 dkg liszt
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 tojás
1 tojás
1 csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
2-3 kanál tejföl
csipetnyi só
A sütemény középső lapjához:1 evőkanál kakaópor
Töltelékhez
2 üveg meggybefőtt, vagy 1 kg friss meggy
4-5 evőkanál meggylekvár
15 dkg darabosra darált dió
Tetejére
A tészta hozzávalóit a kakaópor kivételével összegyúrjuk, és 3 cipóra osztjuk. Az egyikhez hozzákeverjük a kakaóport.
Egy 33x22 cm-es tepsit kizsírozunk.
Az egyik sárga tésztát vékonyra nyújtjuk és kibéleljük vele a tepsit. Rátesszük a kimagozott meggybefőttet, utána ráterítjük a kakaós lapot, amelyre rákenjük a meggylekvárt és megszórjuk a darált dióval. Kinyújtjuk a másik sárga tésztát is és befedjük vele a lekváros-diós réteget.
A tetejét néhány helyen jó mélyen megszurkálunk, hogy sütés közben távozni tudjon a gőz, és ne púposodjon fel a tészta.
Az egyik sárga tésztát vékonyra nyújtjuk és kibéleljük vele a tepsit. Rátesszük a kimagozott meggybefőttet, utána ráterítjük a kakaós lapot, amelyre rákenjük a meggylekvárt és megszórjuk a darált dióval. Kinyújtjuk a másik sárga tésztát is és befedjük vele a lekváros-diós réteget.
A tetejét néhány helyen jó mélyen megszurkálunk, hogy sütés közben távozni tudjon a gőz, és ne púposodjon fel a tészta.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütjük.
Jó sütést, majd jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése