Az eperszezon közepén vétek lenne kihagyni ezt a habos piskóta roládot.
Pillanatok alatt elkészül, és nagyon finom. Az eper és a hab egyébként is csodás párosítás, és ha ehhez még puha piskóta is párosul, akkor máris készen van a finom sütemény.
Piskótához:
6 tojás
6 tojás
6 evőkanál kristálycukor
6 evőkanál rétes liszt
1 mokkáskanál sütőpor
csipetnyi só
Habhoz:
4 dl Hulala habalap vagy tejszín
csipetnyi só
Habhoz:
4 dl Hulala habalap vagy tejszín
25 dkg eper
(ha tejszínhabból készítjük akkor ízlés szerint cukor és 2 csomag habfixáló)
Az eperből néhány szemet apró darabokra vágunk és néhányat félre teszünk a díszítéshez is, a többit összeturmixoljuk. A Hulalából kemény habot verünk. Háromnegyed részébe bele keverjük az összetört epret, majd utoljára az eper darabokat.
A piskóta lapra rákenjük az epres habot, és feltekerjük. A külső részét bevonjuk a habbal és eper szemekkel díszítjük.
Ha tejszínhabból készítjük, akkor habfixálóval verjük fel a habos és ízlés szerint porcukorral ízesítjük. Ha Hulalából készítjük, akkor akkor nem kell bele cukor, mert a habalap édesített.
Most eperrel készült, de málnával is nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése