2017. augusztus 11., péntek

Kavart almás

Valami finom sütire vágytam, és nyári almából még volt egy jókora adag a hűtőszekrény gyümölcsrekeszében, ezért kézzelfogható volt, hogy almás sütit fogok sütni, de sem a tészta gyúrásához, sem a nyújtásához nem volt kedvem.  Ekkor eszembe jutott, hogy már készítettem olyan almás sütit, amelynek a tésztáját csak össze kell keverni és máris mehetett bele a finom almás töltelék.

A tésztája nagyon finom puha, az alma töltelék pedig szaftos. Szinte abbahagyhatatlan sütemény.


 Hozzávalók:
Tészta
20 dkg vaj
20 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
4 egész tojás
2 dl tej
35 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
Töltelék
1,5 kg alma
2-3 evőkanál cukor
1 mokkáskanál fahéj


A lágy vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd egyesével beledolgozzuk a tojásokat, hozzákeverjük a tejet, legvégül pedig a sütőporral és sóval elkevert lisztet.
A tészta felét egy kb. 22x33 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és egyenletesen rászórjuk a tölteléket. A töltelékez a reszelt alma levét kinyomkodjuk. Az almát összekeverünk a cukorral, és a fahéjjal.
Ha nagyon édes az alma, akkor kevesebb cukor is elég a töltelékhez, és egy kevés citrom lével tovább ízesíthetjük a tölteléket.
Az almás töltelékre rásimítjuk a maradék tésztát és 160 fokos sütőben tűpróbáig sütjük a tésztát.





Jó étvágyat kívánok ehhez a finom sütihez! 

6 megjegyzés:

  1. Nagyon jó a blogod, gratulálok ....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm! <3 Örülök, hogy tetszik.

      Törlés
  2. A töltelékben szereplő "1 mokkáskanál cukor" helyett fahéj szükséges bele?

    VálaszTörlés
  3. Szia,a vajat lehet helyettesíteni zsírral?

    VálaszTörlés
  4. Nagyon finom sütemény 😋 😊

    VálaszTörlés