2017. augusztus 26., szombat

Kislángos

Ha van valami laktató levesünk és ahhoz szeretnénk valami finom tésztát, akkor ajánlom, hogy ti is készítsétek el a "kislángost". Nálunk a tegnapi bableves mellé készültek az aprócska lángosok. Annyira finomak voltak, hogy ha dupla adagból készítetten volna, akkor is elfogyott volna egy szempillantás alatt.
 
 
Az elkészítése végtelenül egyszerű és gyors, és ami szintén nem utolsó szempont, hogy olcsó. Akár maradék főtt krumpliból  vagy krumplipüréből  is elkészíthetjük. Ha krumpliprüréből készítjük, akkor egy kicsivel több liszt kell majd a tésztához.
 
 
Hozzávalók:
1 kg főtt krumpli
1 tojás
30-35 dkg liszt
2 mokkáskanál só
étolaj
 

A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk és, annyi vizet öntünk rá amennyi ellepi. 1 csapott evőkanálnyi sót teszünk a vízben és puhára főzzük a krumplit, amikor megfőtt leszűrjük és burgonyanyomón áttörtjük és teljesen kihűtjük.
Amikor kihűlt ízesítjük 1-2 teáskanálnyi sóval, hozzákeverjük a lisztet és a tojást. Sima tésztává gyúrjuk. Ha nagyon ragadna, akkor még tegyünk hozzá annyi lisztet, hogy rugalmas tésztát kapjunk.
A tésztát kb. 5 mm vastagra nyújtjuk, és kb. 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk és forró olajban kisütjük.


Ha kellően meleg az olaj, akkor sütés közben a kis lángosok felfúvódnak, olyanok lesznek, mint a kis buborékok.


Tejföllel, sajttal, kechuppal, vagy csak úgy magában kínáljuk. De egy jófajta bableves mellé a legfinomabb.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése