2017. szeptember 23., szombat

Szines borzas

Ma olyan bolondos őszi idő volt, délelőtt még sütött a nap, fújt a szél, aztán délután elkezdett szitálni az első. A levegő is tovább hűlt, így jól esett a konyhában a sütő melege. De nem csak ezért sütöttem sütit, hogy meleg legyen, a fő ok az volt, hogy kívántam valami finomságot.


Olyan süti kellett, amely eláll néhány napig, mert a férjemmel ketten nem fogunk megenni egy tepsi sütit, a család többi tagja pedig szerteszét, ki erre - ki arra. Ez linzer alapú süti teljesen megfelelt a kívánalmaimnak. Csodásan omlós tészta, lekvár és szaftos töltelék. Még az is megeshet, hogy amikorra hazajönnek a gyerekek mégis elfogy a süti?


Hozzávalók:
Tésztához
50 dkg liszt
20 dkg margarin
1 csomag sütőpor
10 dkg porcukor
3 tojássárgája
1 evőkanál kakaópor
2 evőkanál rum
Töltelékhez
3 tojásfehérje
15 dkg kristálycukrot
15 dkg kókuszreszelék
3+5 evőkanál baracklekvár


A lisztet összekeverjük a sütőporral és a porcukorral, majd elmorzsoljuk benne a margarint és hozzágyúrjuk a tojások sárgáját valamint a rumot. A tésztát szép simára gyúrjuk, és két részre osztjuk. Az egyik felébe belegyúrunk 1 evőkanál kakaóport. A kakaós tésztát fóliába csomagoljuk és fagyasztószekrénybe tesszük legalább 30 percre.
Alaposan kizsírozunk egy 23x33 cm-es tepsit és bele tesszük a kinyújtott sárga tésztát. A tésztát megkenjük 3 evőkanál lekvárral, amelyre rásimítjuk a kókuszos krémet.
A krémhez kemény habbá verjük a tojások fehérjét. Amikor már jó kemény hozzáadjuk a kristálycukrot, és addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad. Amikor már szép fényes a hab, hozzákeverjük a kókuszreszeléket és az 5 evőkanál lekvárt.Kivesszük a fagyasztóból a kakaós tésztát és nagy lyukú reszelőn a kókuszos krém tetejére reszeljük.
A tésztát 170 fokosra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 40 perc alatt megsütjük.


Ha kihűlt porcukorral megszórjuk a tetejét és hosszúkás szeletekre vágjuk.
Jó sütést, majd jó étvágyat kívánok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése