A sertéscombot jól befűszerezve, egészben is megsüthetjük, de most egy kicsit változatosabb módon sütöttem meg combot. Szeletekre vágtam és összefontam a húscsíkokat. Nagyon mutatós és finom sült készült belőle.
Hozzávalók:
6 nagy szelet sovány sertéscomb
só
bors
majoranna
borsikafű
2-3 gerezd fokhagyma
sertészsír
A fűszereket, a sót és a zúzott fokhagymát 2 evőkanál olajjal összekeverjük és alaposan megkenjük vele a húsokat.
Összefonjuk a húscsíkokat, és a szabad végüket hústűvel összetűzzük.
Egy serpenyőben zsírt hevítünk és a húsfonatokat körbe pirítjuk. Kevés vizet öntünk alá, és puhára pároljuk benne a húst. Ha szükséges még adunk hozzá zsírt és vizet. Amikor puha a hús zsírjára sütjük a húst.
Én most párolt zöldséggel és rizzsel tálaltam, az omlósra sült húst, de krumplival és savanyúsággal is nagyon finom.
Ha van otthon bacon azt is a hús közé tehetjük, és együtt fonhatjuk vele össze a húst. Nagyon finom ízt ad neki.
Ha van otthon bacon azt is a hús közé tehetjük, és együtt fonhatjuk vele össze a húst. Nagyon finom ízt ad neki.
Én most szárított fűszereket használtam, de nyáron friss zöldfűszerekkel még finomabb.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése