2018. március 16., péntek

Gyors pogácsa

Anyukám régi receptes könyvében találtam ezt a pogácsa receptet. Tudtam, hogy Anyu minden receptje kincset ér, és ha az a neve, hogy gyors, akkor valóban az is. És valóban az alapanyagok kimérésétől a sütés befejezéséig - ekkora adagnál - másfél óra elég volt.
Nem kell keleszteni, csak összegyúrni, nyújtani és már lehet is sütni, amelynek a végeredményeként finom, omlós pogácsákat kapunk.


Hozzávalók:
60 dkg liszt
30 dkg margarin
20 dkg reszelt sajt
4-5 csapott teáskanál só
4 dkg élesztő
3 dl tejföl
Tetejére:
1 tojás
10 dkg reszelt sajt
 

A liszthez hozzákeverjük a sót, a reszelt sajtot. Összegyúrjuk a lágy margarinnal, majd hozzáadjuk a tejfölben elkevert élesztőt. Rugalmas tésztát gyúrunk belőle, és kb. 2 cm vastagra nyújtjuk. A tetejét lekenjük a felvert tojással, berácsozzuk a tetejét és 4 cm-es kis pogácsákat szaggatunk belőle. Minden pogácsa tetejére reszelt sajtot szórunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

 
A pogácsákat 180 fokos légkeveréses sütőben, kb. 20 perc alatt megsütjük. Ebből a mennyiségből kb. 70-75 pogácsát tudunk készíteni.
 
 
Ajánlom mindenkinek, aki szereti a finom sajtos pogácsát. Jó étvágyat kívánok hozzá!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése