Már nagyon régen készítettem ezt a húst. Nem is értem, hogy miért, amikor annyira finom és mindenki szereti. Ma debütált a két kicsi unokámnál is. A kis drágáknak is nagyon bejött. Nem is csoda, hiszen a hús nagyon puha, a körülötte lévő szósz pedig krémes, az egészet körül ölelő bacon pedig kellemesen ropogós. Igazi finomság. Nagyon jól illik hozzá a krumplipüré, de most friss salátával tálaltam, hiszen már annyira ki vagyunk éhezve a tavaszi ízekre.
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
4 evőkanál tejföl
3 evőkanál liszt
10 dkg reszelt sajt
2 tojás
só
bors
petrezselyem zöldje
A csirkemellet apró kockákra vágjuk, kicsit megsózzuk és megborsozzuk, egy rövid időre állni hagyjuk.
A tojást simára keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, beleszórjuk a lisztet és ezzel is simára keverjük. Ízesítjük sóval, borssal és beleszórjuk a reszelt sajtot és a petrezselymet. A masszához keverjük a húst.
A baconnal kibélelünk egy őzgerinc fomárt és beleöntjük a húsos masszát. A visszahajló szalonnát ráhajtjuk a hús tetejére. 170 fokos sütőben, először fóliával lefedve, kb 50 percig sütjük, ekkor egy tepsibe borítjuk a roládot és rápirítunk a szalonna tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése