2018. november 1., csütörtök

Almás diós kevert sütemény

Imádok sütni, és akár órákig pepecselni egy sütivel. De van, amikor sem időm, sem energiám nincs a pepecselős sütikre. Na ekkor kerülnek elő a kevert sütik, amelyekben az a legjobb, hogy csak összekeverjük, és azonnal süthetjük, majd hamarosan ehetjük is. Most az egyszerű kevert sütit fahéjas almával és darabos dióval tettem finomabbá, és persze ne feledkezzünk meg a tetejére kent csokimázról, attól több mint finom lett.
 
 
Minden túlzás nélkül állítom, hogy az almás-diós kevert a sütik királya. Az ízek nagyon harmonikusak benne, és az alma szaftossá teszi, de nem áztatja el a tésztát.
Készítsétek el  biztos vagyok benne, hogy nem csalódtok majd benne.


Hozzávalók:
Tésztához:
2 dl cukor
4 dl liszt
4 tojás
1 csomag sütőpor
4 nagy szem alma
1 nagy maréknyi dió, darabosra vágva
1 pohár kefir
1 dl étolaj
csipetnyi só
1 mokkáskanál fahéj
Csokimázhoz:
1 tábla étcsoki
1 evőkanál étolaj
 
 
Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, és vastagabb szeletekre vágjuk, meghintjük fahéjjal és állni hagyjuk, amíg összekeverjük a tésztát.
A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk az étolajat a kefirt, majd a sütőporral és sóval összekevert lisztet, és végül a tojások keményre vert habját. Beleforgatjuk a fahéjas almát és a darabos dió felét. Belesimítjuk egy 22x33 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe. A tetejére szórjuk a dió másik felét, és 160 fokosra előmelegített sütőben megsütjük.
 
 
Amikor kihűlt, csokimázzal leöntjük, majd kockára vágjuk, és úgy kínáljuk.
 

 
Jó sütést és jó étvágyat kívánok hozzá!

2 megjegyzés:

  1. A2dl tej vagy a4 dl liszt az menyi dkg gram.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A 2 dl cukor kb. 25 dkg, a 4 dl liszt kb 35-40 dkg. Én dl beosztásos edényben szoktam kimérni.

      Törlés