2018. november 10., szombat

Kekszes kókuszos krémes

Ugye ti is szeretitek a kókusztekercset. Én imádom. Tavalyelőtt a lányom születésnapjára  kókusztekercs tortát készítettem. Most az volt a célom, hogy a kókusztekercs kekszes részéhez hasonló "töltelék" is legyen a sütiben, és természetesen finom kókuszos krém is legyen benne. Nem kókusztekercset akartam készíteni, csak valami olyasmit, amiben visszaköszönnek a kókusztekercs ízei, a kókusz, a keksz, a kakaó,  és a vajas krém.
Igazán jól sikerült ez a süti, szép is, finom is ......  kell ennél több?.... azt hiszem nem, mert ez a legtöbb, ami elvárható egy süteménytől.
 
 
Hozzávalók:
Piskótához:
4 tojás
6,5 evőkanál víz
20 dkg cukor
16 dkg liszt
1 mokkáskanál sütőpor
Kekszes réteghez:
10 dkg darált keksz
5 dkg margarin
5 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
2 + 2 evőkanál lekvár
5 dkg darált dió
2-3 evőkanál erős kávé
szükség szerint tej
ízlés szerint rum 
Kókuszos krém:
4 dl tej
3 evőkanál liszt
8 dkg kókusz reszelék
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
Tetejére:
2 dkg kókusz reszelék
5 dkg étcsoki
 
 
A vajat habosra  keverjük a porcukorral. A kekszet keverjük össze a dióval, kakaóporra, 2 evőkanál lekvárral és a rummal. Adjuk hozzá a vajas krémet és annyi tejet, hogy jól kenhető krémet kapjunk, esetleg néhány evőkanál kávét.
A kókuszos krémhez a tej felét elkezdjük melegíteni, amint el kezd forrni, hozzáadjuk a liszt és a maradék tej keverékét, majd a kókusz reszeléket és sűrű krémmé főzzük.
Amíg hűl a főzött krém, a vajat habosra keverjük a porcukorral és a teljesen kihűlt krémhez adjuk.
A piskótát kettévágjuk és megkenjük lekvárral. Rákenjük a kekszes krémet és befedjük a piskóta másik felével, majd rákenjük a kókuszos krémet, amelyet megszórunk kókusz reszelékkel és olvasztott csokit csorgatunk rá. 
A kekszes részből a kávét és a rumot nyugodtan el is hagyhatjuk, illetve a rumot aromával helyettesíthetjük.
 
 
Jó sütést, majd jó étvágyat kívánok!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése