Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2016. november 27., vasárnap

Kókusztekercs torta

Néhány hónapja a Facebookon a lányom átküldött egy képet, amelyen egy csodaszép kókusztekercs torta volt. Azóta az interneten többször is nézegettem, és egy régebbi Vidék íze újságban is megtaláltam a receptet. De valahogy soha nem került sor arra, hogy elkészítsem. Ma már tudom, hogy eddig miért halogattam az elkészítését.... Ezt a tortát az én drága lánykám születésnapjára kellett elkészítenem.




Két éves kora óta minden születésnapjára én készítem a tortát. Lehet, hogy nem olyan szépek mint a profi cukrászok által készített torták, de ízre ugyan olyan finomak. És ami a legfontosabb az összes szeretem benne van. 
Drága Kincsem Isten éltessen nagyon sokáig!




Hozzávalók:
Kókusztekercs
50 dkg darált keksz
15 dkg porcukor 
4 evőkanál kakaópor
4 evőkanál baracklekvár
10 dkg margarin
1,5 dl tej
kevés rum
Piskóta
14 dkg kristálycukor
13 dkg liszt
4 dkg kakaópor
0,75 dl tej
0,75 dl étolaj
2 tojás
1/2 csomag sütőpor
Krém
5 dl tej
5 evőkanál liszt
35 dkg vaj
25 dkg procukor
30 dkg  kókuszreszelék
rum 


Először a piskótát készítjük el. A tojássárgáját habosra keverjük a kristálycukorral, hozzáadjuk az étolajt majd a tejet, legvégül pedig a liszt, a  kakaópor és a sütőpor keverékét. A tojásokfehérjét egy csipetnyi sóval habbá verjük és óvatosan a tésztához keverjük. 25 cm-es kapcsos tortaformában, 170 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
Amíg hűl a piskóta elkészítjük a tekercseket és a krémet.
A darátl kekszet összekeverjük a porcukorral, a kakaóporral, a lekvárral, a puha margarinnal, a tejjel és egy kevés rummal. Ha túl kemény a tészta tejet és margarint is tehetünk bele.
A krémhez a tejből és a lisztből krémet főzünk. A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és egy kevés rumot, majd a kihabosított krémet a lisztes péphez keverjük.
A kekszes tésztát két részre osztjuk és megkenjük  krémmel. Jó szorosan feltekerjük, megszórjuk kókuszreszelékkel a tetejét, és hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól szeletelhető legyen.

A piskótát ketté vágjuk, a tekercsből kisujjnyi szeleteket vágunk. A tortát a következő módon állítjuk össze: piskóta - krém - kókusztekercs - krém - piskóta. 
A krémet úgy osszuk, hogy egy vékony rétegbe a tetejére és az oldalára is jusson. A maradék tekercset kb. fél centi vastagra vágjuk és a torta oldalára és a tetejére tesszük.



 Kicsit pepecselős, de megéri a fáradozást.



    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése