Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2016. november 11., péntek

Meggyes-prézlis tészta

A prézlis tésztának ez a változata tényleg olyan, amit szerintem csak a mi családunkban készítünk. Tudom, hogy lekvárral - hasonlóan mint a grízes tésztát - sokan készítik a prézlis tésztát, de én nem így készítem. Az én változatomban fejtett meggy van lekvár helyett, és csipetnyi fahéjjal teszem még finomabbá. Nemcsak finom és olcsó, de nagyon gyorsan elkészíthető.


Hozzávalók:
30 dkg tészta (fodros kocka)
10 dkg zsemlemorzsa
1 üveg magozott meggybefőtt
6 evőkanál kristálycukor
csipetnyi fahéj
5-6 dkg margarin vagy vaj


A zsemlemorzsát serpenyőben szép barnára pirítjuk.Közben enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát és alaposan lecsepegtetjük.  A tésztára ráöntjük a pirított prézlit és összekeverjük, hogy mindenhol befedje a tésztát. Egy 19x30 cm-es hőállóedényt alaposan kikenünk margarinnal, beleöntjük a tészta felét, rászórjuk a leszűrt meggybefőtett és meghintjük 3 evőkanál kristálycukorral. Rátesszük a tészta másik felét, erre is szórunk 3 evőkanál cukrot és néhány apró kocka margarint teszünk a tetejére.


25-30 perc átforrósítjuk a tésztát és egy kicsit megpirítjuk a tetejét.
Nyáron friss meggyből zamatosabb. A cukor mennyiségét ízlés szerint változtathatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése