Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2016. november 12., szombat

Szecsuáni csirke

A holnapi ebédhez  ajánlom nektek a Szecsuáni csirkét. Na nem ám üveges, kész szószból. Az is finom, de amit otthon te magad készítesz, az sokkal finomabb. Lehet, hogy tovább tart, mint letekerni az üveg tetejét és ráönteni a pirított húsra. Ebben azonban nincs tartósítószer, ízfokozó és nem csak itt - ott úszkál benne egy kis zöldség, hanem tele van ropogós zöldségekkel.
 
Hozzávalók:
1 nagyobb filézett csirkemell (kb. 60 dkg)
3-4 szál újhagyma
1 nagyobb sárgarépa
3-4 csiperke gomba
1 nagy kaliforniai paprika (vagy sárga és piros vegyesen)
4-5 vastag káposztalevél
2 teáskanál kukorica keményítő
1 dl paradicsomlé (vagy 1 evőkanál sűrített paradicsom)
5-6 evőkanál ketchup
étolaj (esetleg olívaolaj)
bors
gyömbér
chilipor
szójaszósz
 
 
A csirkemellet ujjnyi csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és wokkban felforrósított olajon megpirítjuk, de nem szárítjuk ki! A hagyma fehér részét karikára, a gombát vékony szeletekre, a többi zöldséget vékony csíkokra vágjuk. A megpirított húshoz adjuk a zöldségeket és azokat is összepirítjuk a hússal.
 
 
Ízesítjük egy kevés gyömbérporral, csiliporral és szójaszósszal. Megszórjuk a keményítővel hozzáadjuk a ketchupot és a paradicsomlét, majd jól összeforraljuk. Ha kevésnek találjuk a szószt tehetünk még hozzá paradicsomlét vagy vizet.
 
 
Párolt rizzsel tálaljuk.
 
 
Ne sajnáljátok rá az időt és készítsétek el. Higgyétek el, nem fogtok csalódni, és szerintem többé ti sem veszitek majd az üveges szószt. 
 
 
 

2 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lett. Köszönöm a receptet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy ízlett! Remélem, hogy találsz más, kedvedre való receptet is nálam. Hamarosan a mogyorós csirke receptje is felkerül a blogra, az is ilyen, "magyarosított" kínai jellegű recept lesz. :)

      Törlés