Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2016. november 14., hétfő

Alföldi karaj hagymás - szalonnás krumplival

Évekkel ezelőtt kedvenc receptújságomban, a Vidék ízében olvastam ennek a finom ételnek a receptjét. Már olvasás közben szinte láttam magam előtt a kész ételt. Éreztem, hogy a magyaros ízek csodás harmóniában lesznek benne.  A hús nagyon zamatos és a fedő alatti párolás miatt omlós. A hagymával és szalonnával összekevert krumpli különlegesebb a hagyományos sültkrumplinál. Igazi magyaros étel.
 
 
Az elkészítése nem bonyolult  és nem időigényes. Ajánlom mindenkinek aki szereti a magyaros, fűszeres ételeket.
 
 
Hozzávalók:
8 szelet karaj
2 fej hagyma
10 dkg füstölt szalonna
bors
1 csipetnyi piroskaprika
1 csipetnyi erőspaprika
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál liszt
kevés zsír
krumpli és a sütéséhez olaj
 

 
A karaj szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és 1 gerezd zúzott fokhagymával bekenjük, majd egy kicsit félrerakjuk, hogy átjárják az fűszerek. A szalonnát apró kockára vágjuk, kiszedjük a serpenyőből és a visszamaradó zsírban  megpároljuk a vékony szeletekre vágott hagymát, majd kiszedjük a serpenyőből. Ha nagyon kevés lenne a serpenyőben maradt szalonnazsír akkor egy kevés zsírral pótoljuk és  hirtelen átsütjük a hússzeleteket. A zsírba beleszórunk 1 teáskanál lisztet, egy kicsit megjuttatjuk, sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a paprika porokat - a pirospaprikából épp csak annyit, hogy egy pici színt adjon neki -   majd felöntjük kevés vízzel vagy húslevessel. A húst visszatesszük a pecsenyelébe és felő alatt jól összeforraljuk.
Sültkrumplit készítünk hozzá, de nem hasábra vágjuk, hanem kockára. A kisült krumplit összeforgatjuk a pirított hagymával és szalonnával.
 
 
Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése