Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2016. november 26., szombat

Fűszeres paradicsomszószos húsgombóc

Nagyon szeretem azokat az ételeket, amelyekben sok paradicsom van. Ha olyan ételt készítek, amelyben hámozott paradicsom, vagy firss paradicsom, és zöldfűszer van, az évszaktól függetlenül a nyarat juttatja eszembe.  Ilyen éltel készítésekor szinte érzem a kertből frissen behozott papardicsom semmihez nem hasonlítható illatát.  Szívesen készítem, mert viszonylag gyorsan elkészül, és jó sok paradicsom és zöldfűszer is van benne. A fűszeres papadicsomszószban puhára főtt húsgolyókhoz remekül illik a tészta, és ha még fokozni szeretném az élvezeteket, akkor forrón tálalt ételre jó adag reszelt sajtot szórok.


Hozzávalók:
Húsgombóchoz
50 dkg darált hús
1 tojás
1 csokor petrezselem
5 dkg reszelet sajt
bors 
Paradicsomszószhoz
10 dkg bacon
1 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 doboz hámozott paradicsom 
ízlés szerinti cukor
paradicsomlé
bazsalikom
oregánó
kakukkfű


A darálthúshoz hozzáadjuk a tojást, az apróravágott petrezselymet, a sajtot, ízsé szerinti sót és borsot, jól összedolgozzuk, és legalább 15 percig állni hagyjuk.



A húsból apró gombócokat készítünk és kevés zsíradékon szép pirosra pirítjuk őket.
A kockára vágott szalonnát kevés zsíradékon lepirítjuk, rátesszük az apró kockára vágott vöröshagymát és a karikára vágott zöldhagyma fehér részét, végül a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a kockára vágott hámozott paradicsomot, egy kicsit lepirítjuk, majd  húsgolyók sütésekor visszamaradt zsíradékot és a sűsű paradicsomlét is hozzáöntjük. Fűszerezzük sóval, firssen őrölt borssal, bazsalikommal, oregánóval és kakukkfűvel. Ha túl savasnak érezzük tegyünk bele kevés cukrot.
A kisült húsgolyókat beletesszük a papadicsomszószba és takaréklángon összefőzzük. 
Makarónival tállaljuk.



Én most bacon helyett császárszalonnával készítettem, és mivel volt itthon 2-3 szál újhagyma azt is belekarikáztam, és így csak fél fej vöröshagymát tettem az éltelbe.




Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése