Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2016. november 15., kedd

Tiramisu palacsinta

Két finom édesség "házasságából" csak egy még finomabb édesség születhet. Ez történik akkor is, amikor a tiramisut és a palacsintát társítjuk össze. Kívül palacsinta, belül krémes mascarpone és tejszín keveréke, a közepében pedig kávéval átitatott babapiskóta.  Ez a Tiramisu palacsinta. Az tejszínes mascarpone, a kávé és a kakaópor csodás harmóniája. Azoknak is ajánlom, akik nem szeretik a túlságosan édes sütiket, mert ez a desszert egyáltalán nem az - perszer lehet édesebbre is készíteni, de a sok cukor elnyomja a kávé, és a kakaó aromáját.
 
 
Hozzávalók:
Palacsintához
20 dkg liszt
2 tojás
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál cukor
csipetnyi só
2 evőkanál étolaj a tésztába
tej és szódavíz
ha szüksége a sütéshez étolaj
Töltelékhez
25 dkg mascarpone
2,5 dl tejszín
1 csomag habfixáló
1 csomag vaníliáscukor
ízlés szerinti porcukor
14 db babapiskóta
1 dl erős kávéból kevés tejjel készített tejeskávé
kevés rum
Tetejére
Holland kakaópor
 
 
Először a palacsintát készítjük el. A kakaós tésztából a szokásosnál egy kicsivel vastagabb palacsintákat sütünk.
A krémhez habosra keverjük a mascarponét, édesítjük a vaníliás cukorral és a porcukorral. Habfixálóval habbá verjük a tejszínt, majd óvatosan a mascarpone krémhez keverjük.

 
A palacsinták közepébe teszünk 2-2 kanál krémet és ráfektetünk 2-2 rummal ízesített kávéba mártott babapiskótát. A palacsintát úgy tekerjük fel, hogy a krém körülölelje a piskótát. A töltött palacsinták tetejét kakaóporral vékonyan leszórjuk.
 

A palacsinta tésztájához más recept is nyugodtan használhattok, egy a lényeg, hogy sütés előtt kerüljön a tésztába kakaópor. Ha túl sokra sikeredne a kakaós tésztájú palacsinta és nem jut mindegyikbe a mascarponés krémből, nyugodtan tölthetitek túrókrémmel, lekvárral, esetleg egy kis mogyorókrémmel. Ezek sem fogják elrontani.
Jó étvágyat kívánok!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése