2019. május 28., kedd

Joghurtos eperkrémleves

Ha azt mondom, hogy fél óra alatt készen van ez a kellemes, hűsítő leves, akkor tényleg nem túlzok. Az egész "főzés" leginkább időigényes része az eper tisztítása. És valljuk be az sem túl sok idő.
A friss gyümölcsből készült levesnél nem is kell hűsítőbb étel egy meleg napon. Mondjuk a május jól megtréfál bennünket, mert alig volt kellemesen meleg idő. Remélem, hamarosan eljön a  kellemes meleg, amikor az is nagy előnye lesz ennek a levesnek, hogy a főzőlapot sem kell bekapcsolni, mégis csodás levest varázsolunk a család asztalára.
Az eper csodás zamatát kár lenne elvenni sok cukorral, bőven elég ha kevés mézzel ízesítük. Ha tovább szeretnénk spórolni a kalóriával, akkor natúr krémjoghurttal készítsük. De tejszínnel is selymesíthetjük a krémlevesünket. Mind a két variáció csábítóan finom. 
 
 
Hozzávalók:
50 dkg eper
2 kis pohár natúr krémjoghurt
1 evőkanál méz
5 dl rostos eperlé
néhány levél menta vagy citromfű
 
 
A megtisztított eperből néhány szemet félre teszünk a tálaláshoz, a többit botmixerrel pürésítjü. Amikor teljesen egynemű az eperpüré, elkeverjük benne a joghurtot, az eperlevet és ízlés szerint édestjük mézzel, vagy cukorral. 
A levet tálaláskor megszórhatjuk apróra vágott citromfűvel, vagy mentával, nagyon finom ízt ad neki.
 
 
Jó étvágyat kívánok hozzá!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése